|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

v pripravi

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP RJAVO GOVEDO

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP PROTIPOŽARNI MODEL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

POMOP

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

  ​E-VPRAŠALNIKI ZA VREDNOTENJE KOMPETENC – 6. 7. 2020

   
  Za uspešnost na vseh življenjskih in delovnih področjih so nujno potrebne ključne kompetence, ki brez poklicnih kompetenc, nimajo prave uporabne vrednosti. Enako velja tudi nasprotno – tudi poklicne kompetence ne morejo biti ustrezno razvite in uporabljene v delovnem procesu brez ključnih kompetenc.
   
  Po poročilih Sveta o ključnih kompetencah za vseživljenjsko učenje (2018) so ključne kompetence tiste, ki jih vsi posamezniki potrebujemo na vseh življenjskih in delovnih področjih.
   
  Vrednotenje ključnih kompetenc odraslim omogoča:
   

  • dokumentirati, v kakšnem obsegu in na kateri ravni ima razvito ovrednoteno ključno kompetenco (v obliki mnenja),
  • ugotoviti, v kolikšni meri je kompetenca razvita ter kje so bistvene vrzeli in kako jih odpraviti (v obliki povratne informacije).

  Tokrat izpostavljamo digitalno kompetenco.
   
  E-vprašalnik za vrednotenje je prilagojen po Europass prilogi Digitalne kompetence – Samoocenjevalna lestvica, ki celostno zajame vsebino digitalne kompetence sodobnega časa in sicer vključuje vsebine o rabi informativno-komunikacijske tehnologije na petih ključnih področjih: obdelava informacij, komunikacija, ustvarjanje vsebin, varnost ter reševanje problemov. Uporaba digitalne kompetence se vrednoti na treh ravneh zahtevnosti:  osnovni, samostojni in usposobljeni uporabnik .

  Z e-vprašalniki vam nudimo tudi možnost vrednotenja naslednjih kompetenc: kulturna zavest in izražanje, kulturna zavest in izražanje za zaposlene v turistični dejavnosti, socialna kompetenca v osebnem okolju, socialna kompetenca v delovnem okolju, državljanska kompetenca, kompetenca učenje učenja, kompetenca načrtovanja kariere, kompetenca digitalna pismenost ter vprašalnik o vsakdanjih aktivnostih.
   
  Za več informacij smo dosegljivi na elektronskem naslovu svetovanje.grm@gmail.com ali na telefonski številki 07 39 34 735.
   
  Posredovali vam bomo povezavo do e-vprašalnika in geslo. O rezultatih se boste pogovorili s svetovalko.
   
  Vabljeni.
   
  Vse storitve v okviru projekta DIS so za zaposlene in delodajalce brezplačne, saj so financirane s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.