|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

v pripravi

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP RJAVO GOVEDO

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP PROTIPOŽARNI MODEL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

POMOP

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

  SIMPLE

   

     


   

  Socialna vključenost migrantov preko izkušnje vzajemnega učenja (Social Inclusion of Migrants through Peer Learning Experience)


  SIMPLE  je Erasmus+ project, financiran s strani Evropske unije z namenom promoviranja socialne vključenosti migrantov in beguncev v poklicno izobraževanje in usposabljanje (PIU).  
   
  KDO JE VKLJUČEN IN KAJ JE NJIHOV GLAVNI CILJ?
  Projekt se je pričel 1. 10. 2017 in bo trajal 19 mesecev. Projektni partneri prihajajo iz petih držav Evropske unije. Koordinator projekta je KulturLife gGmbH (Nemčija), ki je v projekt povabil še štiri organizacije: ELAZIG MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISEI (Turčija), Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma (Slovenija), Heziketa Teknikoko Elkartea (Španija) and Pro IFALL AB (Švedska). Njihov glavni cilj je identificirati metode vzajemnega učenja v PIU, ki so lahko uporabljene za socialno vključevanje migrantov.

  KATERI SO OSNOVNI VZROKI?
  SIMPLE se odziva na ogromno priseljevanje v Evropo. Starostno povprečje migrantov je med 16 in 30 leti, pričakovano število dolgotrajnih brezposelnosti te ciljne skupine pa je ocenjeno na 55%. Zato je nujno potrebno uspešno vključevanje v izobraževanje. Dostop in vključevanje v izobraževanje bo zmanjšalo tveganje brezposelnosti in vodilo k trajnostni družbeni integraciji.

  KDO BO S TEM PRIDOBIL?
  Učinek programa SIMPLE bo povečano število priseljencev v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ter stroškovno učinkovita pomoč za izobraževalno osebje za socialno vključevanje priseljencev. Na dolgi rok bo SIMPLE vplival na zmanjšanje brezposelnosti in spodbujanje socialnega vključevanja v družbo. Na koncu bodo vključeni študentje in migranti pridobili veščine in kompetence, npr. kritično raziskovanje in razmišljanje, komunikacijske spretnosti in timsko delo. Poleg tega bodo izkušnje med vrstniki in kolegi migrantom pomagale pri razumevanju družbenih in državljanskih pravil in jih bodo vključile v vsakodnevno okolje.

  KAKŠNE AKTIVNOSTI BODO IZVEDENE?
  Šest mednarodnih srečanj projektnih partnerjev bo vključevalo obiske skupin vzajemnega učenja in dejavnosti za določitev skupnih metod za uspešno izvajanje metod vzajemnega učenja za socialno vključevanje priseljencev in drugih ciljnih skupin, saj se rezultate lahko prilagodi tudi za druge sektorje.

  KAKŠEN BO REZULTAT?
  Rezultat projekta SIMPLE bo dokument s priporočili in pedagoškimi gradivi o tem, kako vključiti priseljence v poklicno izobraževanje in usposabljanje z izkušnjami učenja iz vrstnikov. "Koncept SIMPLE-a je enostaven za prilagajanje in prenos rezultatov ter bo ustrezen za vsa izobraževalna področja, ki se ukvarjajo s trajnostnim vključevanjem migrantov in beguncev." (Helen van Ravenstein, KulturLife).

  CONTACT
  Barbara Turk
  barbara.turk@grm-nm.si