|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

Cenik izdelkov/produktov Centra GRM NM

ERASMUS

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

  OGLEDI

  Ogled predstavitvenega filma projekta s klikom na povezavo https://video.arnes.si/watch/1lwz8fm29v9q.
   


  Vabimo vas, da si na naslednji povezavi ogledate oddajo Na vrtu, kjer je v odseku od 6:20 do 14:34 predstavljen projekt EIP Česen in šalotka ter delo, ki ga opravljajo na Kmetijskem inštitutu Slovenije.
   
   
  Vabimo vas k ogledu posnetka spletnega usposabljanja o PRIDELAVI ČESNA IN ŠALOTKE, ki je potekalo v sklopu projekta v četrtek, 20. 5. 2021.
  S klikom na povezavo se lahko v prvem delu seznanite s samim projektom ter si ogledate predavanji na temo tehnologije pridelave šalotke (Darko Vernik, Amarant) in tehnologije pridelave česna ter izveste več o pomenu sajenja certificiranega sadilnega materiala (Mojca Škof, KIS).
  V drugem delu pa si lahko ogledate primere praktičnih poskusov, ki potekajo na partnerskih kmetijah (Igor Škerbot, KGZS - Zavod Celje, Natalija Pelko, KGZS - Zavod Novo mesto) ter spoznate druge načrtovane poskuse (Fanči Perdih, Amarant).
   
   
  Vabljeni k ogledu oddaje Na vrtu, predvajane v soboto, 14. 8. 2021, kjer je od 13. minute dalje prispevek o DOZOREVANJU ČEBULE (povezava do videovsebine) .
  Posneto je bilo na partnerski kmetiji Klančnik iz Vinske Gore pri Velenju v sodelovanju s KGZS, Zavodom Celje ter semenarsko hišo Amarant.
  S predstavitvenim plakatom smo se predstavili tudi na 36. TRADICIONALNEM POSVETU JAVNE SLUŽBE KMETIJSKEGA SVETOVANJA, ki traja 22. in 23. novembra 2021. Več o vsebinah in povezavah do spletnega prenosa na povezavi https://www.kgzs.si/jsks/posvet

   


  Slika: